SKLAPANJE RAČUNALA
 
Svatko danas može kupiti gotovo računalo i čini se da je povoljno, no što kada pogledate detaljne karakteristike i shvatite da ste uz npr. Intel Core i7 procesor dobili matičnu ploču namjenjenu za uredska računala, pa ista ne podržava dual channel memoriju, ne podržava spajanje više od 4 x SATA3 uređaja?
 
Tada nastaju problemi.
 
U IQ centru slušamo želje  kupca:
 
- možda Vam ne treba printer,
- ili želite 2 SSD-a u RAID polju, 
- što kažete na 27" monitor koji radi na 144Hz i pri tome ima podesivi pivot stalak,
- a tek kućište s filterima protiv prašine,
- vodeno hlađenje s 3 x 14cm ventilatorima koji svjetle u RGB varijanti?
 
U današnje vrijeme mnogim naprednim korisnicima gotova računala ne mogu pružiti ono što oni žele.
Tako bi netko htio imati veći hard disk nauštrb sporije grafičke kartice, a drugi bi htio 32GB memorije i 8 jezgreni procesor na matičnoj ploči s integriranom grafikom jer će to biti - podatkovni server.
 
Sama procedura sklapanja ne traje dugo, ali svako računalo nakon toga testira se zahtjevnim softverskim alatima koji opterećuju ciljane skupine komponenata.
Tako će se na njihovom udaru naći medij za pohranu podataka, procesor, zvučna kartica, USB priključci, grafička kartica, memorija i napajanje, opterećeni na 100% i tako satima.
 
Na svako računalo jamstvo ide po komponentama (npr. matična ploča 3 godine, procesor 3 godine, memorija 10 godina), a svako računalo smijete otvoriti i nadograditi u vlastitom aranžmanu, te se otvaranjem ne gubi jamstvo!
 
Jamstvo se odnosi isključivo na dijelove koji su kupljeni kod nas i na njihovu funkcionalnost.
Za softverske greške, viruse, trojane i sl. kvarove ne odgovaramo i jamstvo ne pokriva njihovo uklanjanje.
 
VAŽNO:  Ukoliko računalo ne zadovolji rezultate u nekom od testova, postoji mogućnost da neće biti isporučeno u roku 24 sata nego sljedeći radni dan jer sklapamo novo računalo.
 
 
 
SERVISIRANJE RAČUNALA
 
Računala servisiramo stručno i brzo uz jamstvo na obavljene radove.
 
Prilikom predaje uređaja u servis molimo da nam osigurate što više informacija:
- npr. za stolno računalo poželjno je znati o kojoj se konfiguraciji sustava radi prije Vašeg, odnosno našeg dolaska k Vama. Danas je do nekih dijelova za starija računala nemoguće doći.
Govorimo o rezervnim dijelovima za Pentium 1, 2 i 3 računala, zatim Intel LGA 478, LGA 775, LGA 1150, LGA 2011, kao i AMD socket A, 754, 939, AM2, te AM3 modele matičnih ploča i procesora.
 
Ako niste sigurni što posjedujete, pokušajte prikupiti dokumentaciju koju ste dobili uz računalo ili pronaći račun.
Vlasnici navedenih/starijih platformi nerijetko mogu očekivati izmjenu kompletne unutrašnjosti računala kako bi ono ponovo proradilo, a u tim ekstremnim slučajevima moramo naglasiti da je vrlo mala vjerovatnost da se operativni sustav "podigne" na novim komponentama (novi procesor, matična ploča itd.).
No, ako Windowsi ne rade, to ne znači da su podatci u računalu izgubljeni.
Spašavanje odnosno recovery podataka  možete izvršiti u našem servisu, a podatke uz diskreciju možemo snimiti na medij po vašem izboru.
 
Za manje komponente koje su kupljene kod nas ne naplaćujemo ugradnju. Za izmjenu matične ploče ili kučišta dajemo 50% popusta od redovne cijene usluge.
 
Takozvane lažne reklamacije naplaćujemo radi vremena potrebnog za praćenje testnih rezultata. 
 
VAŽNO:  Ne podešavamo i ne instaliramo ilegalan softver. 
 
 
 
Vaš IQ Centar